Hírek
2017-02-15
„Best Cars 2017”: negyedszer is az élen a ŠKODA Octavia

 Mladá Boleslav/Stuttgart/Budapest, 2017. február 15. – A ŠKODA Octavia ismét a dobogó legfelső fokán a kompakt kategóriás import járművek között. A döntést ezúttal is az „Auto, Motor Und Sport” autós szaklap olvasói hozták meg, akik a „Best Cars” szavazáson dönthettek a legjobbakról. Ez sorozatban a negyedik alkalom, hogy a márka legsikeresebb modellje ezen a szavazáson maga mögé utasítja a versenytársakat. Az átdolgozott formatervvel, vonzó felszereltséggel és műszaki újdonságokkal felszerelt megújult Octavia márciustól érhető el a ŠKODA márkakereskedésekben.

2017-01-25
ŠKODA Octavia – A széles körűen felfrissített „bestseller”

 Mladá Boleslav/Bécs/Budapest, 2017. január 25. – Még markánsabb formák, megújult felszereltség, a vezetői segédrendszerek, az infotainment és a connectivity területein pedig egyaránt a legfejlettebb technikák – ismét csúcsformában érkezik a ŠKODA OCTAVIA. A széles körű modellfrissítés a Limousine és a Combi előnyére vált. Megújult formai nyelvezetével a ŠKODA alsó-középkategóriájú „bestsellere” még dinamikusabbá és érzelmekben gazdagabbá vált.

2017-01-19
Mennyi hokicucc fér be egy Škodába?

 A Magyar Hoki Napján kicsik és nagyon kicsik, profik és amatőrök mutatják be korcsolyázási, korongvezetési, lövési és védési tudományukat, de a csapatjáték fortélyaiba is bevezetik azt, aki kilátogat január 21-én a városligeti jégre.

2017-01-18
Úton önmagamhoz: középpontban a női sokszínűség

 A ŠKODA, az egyik legnagyobb és legsikeresebb autógyártók egyike, erről a világszerte évről évre növekvő eladások is tanúskodnak: amellett, hogy idén legördült a 18 milliomodik modell a gyártósorról, Magyarországon átadták a kétszázezredik Škodát.

2017-01-06
ŠKODA OCTAVIA RS – Minden idők legerősebb OCTAVIA modellje

 Mladá Boleslav/Budapest, 2017. január 06. – Mindössze néhány héttel a széles körűen modernizált ŠKODA OCTAVIA bemutatkozását követően a cseh gyártó kínálatában máris megjelent a sorozat csúcsmodellje, a ŠKODA OCTAVIA RS. Dinamikus karakterét újszerű orrkialakítása, átdolgozott hátulja és sportos hangulatú utastere emeli ki még jobban. A felfrissített ŠKODA OCTAVIA RS Limousine és Kombi kivitelben áll rendelkezésre, mindkét karosszériaváltozatában két négyhengeres motor kínálatával. Míg a 2.0 TDI dízel az eddigiekkel megegyezően 135 kilowattot (184 LE) produkál, a 2.0 TSI benzines aggregát teljesítménye 7 kilowattal (10 LE) 169 kW (230 LE) értékre nőtt. Ezzel e modell a ŠKODA OCTAVIA történetének legerősebb és leggyorsabb sorozatgyártású tagjává lépett elő. Az infotainment, a connectivity és a vezetői segédrendszerek területén egyaránt csúcstechnika emeli ki az alsó-középkategóriájú sportmodell különleges pozícióját piaci szegmensében.

2017-01-03

 A ŠKODA Magyarország és a ŠKODA márkakereskedők aktívan részt vettek a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz adománygyűjtő akciójában, amelyben december végén mintegy 41 ezer ajándékcsomag jutott rászoruló gyerekekhez.

2016-12-08
Új lehetőség az autópiacon

 Budapest, 2016. december 08. – A számos intelligens megoldás mellett, amellyel a ŠKODA forradalmasította a hétköznapi autózást, ezúttal okos megoldást mutat be a finanszírozásban is. A privát bérlet tervezhető kényelmet kínál, új autót kiszámítható költségekkel, de kötöttségek nélkül.

2016-11-04
Csúcsformában az átdolgozott ŠKODA OCTAVIA: Alaposan megújul a bestseller

 Mladá Boleslav, 2016. november 04. – Alapos frissítésen esett át a ŠKODA bestsellere. Az év végétől kezdődően a ŠKODA OCTAVIA megújul első és hátsó résszel, a legkorszerűbb vezetői segédrendszerekkel, új infotainment és connectivity megoldásokkal, valamint megújult felszereltségi szintekkel érkezik. A kompakt modell Limousine és Combi verziója egyaránt csúcsformában debütál és megújulva hangsúlyozza kiemelt helyét kategóriájában.

2016-10-28
ŠKODA Digital Lab – A jövő műhelye új digitális technológiák és megoldások számára

 Mladá Boleslav/Budapest, 2016. október 28. – Új, prágai Digital Lab ötletműhelyével a ŠKODA tovább kívánja növelni innovációs erejét és digitális fejlesztési kompetenciáját. Az innovatív központban kreatív csapatok új üzleti modelleket kutatnak és fejlesztenek, amelyek célja a digitális technológiák még intenzívebb alkalmazása a ŠKODA eddigi alaptevékenysége során, valamint innovatív connectivity- és mobilitási szolgáltatások kifejlesztése. Az egyéni mobilitás e korszerű szolgáltatásaival a ŠKODA új üzleti területeket kíván feltárni. A Digital Lab kísérleti fázisa 2016 végéig tart, ezt követően a tervek szerint a ŠKODA üzletileg önálló egységeként kezdheti meg munkáját.

2016-10-21

 Mladá Boleslav/Budapest, 2016. október 21. – A ŠKODA növekedési pályája töretlenül folytatódik: szeptemberben a cseh autógyártó kiszállításai 107 100 járműre emelkedtek, amely a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva 14,4 százalékos növekedés. Ez a kiszállított járművek számát tekintve a ŠKODA 120 évre visszatekintő történetének legerősebb hónapja. A márka jelentős bővülést tudott felmutatni Európa kulcsfontosságú országaiban és legnagyobb piacán Kínában is. A ŠKODA Superb (+ 101,2 százalék), a ŠKODA Octavia (+ 12,4 százalék) és a ŠKODA Rapid (+ 30 százalék) modellek különösen jelentős növekedést értek el.

2016-10-20
Szabó Krisztián: Síelőből ralikrossz Európa-bajnok

 Európa-bajnoki cím, történelmi magyar siker, az autóversenyzés egyik legjobban fejlődő ágában, a ralikrosszban. Az elmúlt napok motorsporthírei Szabó Krisztiánról szóltak, aki csütörtökön megtartotta bajnoki sajtótájékoztatóját.

2016-10-06
A Škodája is megérdemli a törődést

 Mladá Boleslav/Budapest, 2016. október 06. – A Nagy Bummal kezdődött minden. Itt az ideje, hogy újraírjuk a történelmet. A ŠKODA az őszt a Nagy Bummal kezdi. A ŠKODA a kiváló autók mellett a hosszú távú, szakszerű gondoskodás márkája is. A vállalat idén ősszel meghirdeti a szerviztámogató programját, amelynek része a ŠKODA Fair Repair, a Karosszéria Szakértő program és a Karosszéria 4+ program. Ezekkel nem csoda, hogy az autó akár 500.000 kilométer után is hibátlanul működik. Nem hiszi el? Pedig van bizonyíték.

2016-09-21
Pillantás a kulisszák mögé: tartóssági teszten az új ŠKODA KODIAQ

 Mladá Boleslav/Budapest, 2016. szeptember 21. – Fogcsikorgató hideg messze északon, tikkasztó hőség délen és rendkívüli igénybevétel a tesztutakon: a ŠKODA KODIAQ nagyszabású világpremierje előtt extrém kihívások egész sorát teljesítette sikerrel. Az eredmény: a hosszú hagyományokkal rendelkező cseh autógyártó új SUV modellje mind minőség, mind megbízhatóság tekintetében új mércét állít szegmensében. A ŠKODA Storyboard online felületén bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a fejlesztés fázisaiba és a Jiří Dytrych projektmenedzser vezette csapat mindenre kiterjedő tesztjeibe, amelyeket a ŠKODA KODIAQ modellel végeztek.

2016-09-12
Húsz éve indult a legnépszerűbb ŠKODA OCTAVIA gyártása

 Mladá Boleslav/Budapest, 2016. szeptember 12. - Pontosan húsz esztendeje, 1996. szeptember 3-án Václav Havel akkori cseh köztársasági elnök startjelére indult el a ŠKODA OCTAVIA gyártása a vállalat székhelyén működő gyár újonnan megnyitott részében. Ezzel egészen egyedi sikertörténet vette kezdetét: az elkövetkező két évtized során a ŠKODA OCTAVIA világszerte igazi „bestsellerré” vált, s napjainkban is a Mladá Boleslav-i márka legnagyobb darabszámban értékesített modellje. A népszerű alsó-középkategóriájú autó nagyban hozzájárult a ŠKODA sikereihez.

2016-09-06
Szabó Krisztián: Győzelem Franciaországban

 Második alkalommal született magyar siker idén a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájában. Szabó Krisztián a loheaci elsőséggel a bajnokságban is élre ugrott, és már a hátralevő két futamon járnak gondolatai.

2016-09-02
A ŠKODA KODIAQ berlini világpremierje

 Mladá Boleslav, 2016. szeptember 1. - A Skoda új nagy szabadidő autójának, a KODIAQ világpremierje:

2016-09-01
Az új ŠKODA KODIAQ – Új világ felfedezése

 Mladá Boleslav/Budapest, 2016. szeptember 5. - Tekintélyes, 4,70 méteres hosszúságával, akár hétüléses utasterével és kategóriája legnagyobb csomagterével a ŠKODA KODIAQ a cseh autógyártó első nagyméretű SUV modellje. A legújabb ŠKODA 2017 elején, a márka összes jellegzetes erényét felvonultatva érkezik, karakteres formavilággal, kiemelkedő térkínálattal, praktikus intelligenciával és innovatív technikákkal, amelyek egy része csupán a felsőbb járműkategóriákban található meg. A ŠKODA KODIAQ a ŠKODA nagyszabású SUV-offenzívájának kezdetét is jelöli.

2016-09-01
ŠKODA KODIAQ: feltárul a belsőtér

 Mladá Boleslav/Budapest, 2016. szeptember 01. – Íme, ilyen az új, nagyméretű ŠKODA SUV belülről! Nem sokkal a világpremier előtt a cseh autógyártó bepillantást enged az új ŠKODA KODIAQ belsőterébe. A vezető szemszögéből és az utastérről készült képeken hangsúlyosan mutatkozik meg a ŠKODA modern, letisztult, kifejező formanyelve. A képek egyúttal kiemelik a márka funkcionalitás és kidolgozási minőség iránti kompromisszumok nélküli, magas szintű követelményeit. A ŠKODA ismét új mércét állított fel a belsőtér kialakítását illetően: a ŠKODA KODIAQ rendelkezik kategóriájában a legnagyobb csomagtérrel, ráadásul hétszemélyes változatban is rendelhető.

2016-08-10
80 évvel ezelőtt a Föld körül: a ŠKODA Rapid világkörüli útja

 Mladá Boleslav, 2016. augusztus 10. – 80 év telt el azóta, hogy a ŠKODA Rapid utasaival nekivágott és körbeautózta a Földet. A 97 nap hosszú kaland során Břetislav Jan Procházka és Jindřich Kubias a 44 vezetéssel töltött nap során 630 kilométert autózott átlagosan naponta, ezzel is bizonyítva a ŠKODA modell kiemelkedő strapabírását. A ŠKODA Rapid és ŠKODA Popular modellek 52 000 kilométert is meghaladó hosszútávú útjai pedig az egész világ figyelmét a márkára irányították.

2016-07-27
ŠKODA KODIAQ vezette át a Tour de France mezőnyét a célvonalon

 Mladá Boleslav/Párizs/Budapest, 2016. április 27. – Különleges „vendégszereplésre” készült a ŠKODA KODIAQ. A ŠKODA új SUV-modellje a legendás párizsi Champs-Elysées-n vezethette át a célvonalon az idei Tour de France zárószakaszának mezőnyét.